Augmented reality

ONTDEK DE ONGEKENDE MOGELIJKHEDEN VAN HET COMBINEREN VAN DE ECHTE & VIRTUELE WERELD
Bekijk het hier
Wat is

Augmented reality

Augmented Reality is een visualisatie technologie. Daarmee kun je virtuele beelden toevoegen aan de realiteit en hiermee de werkelijkheid verrijken. Het grote verschil met Virtual Reality is dat je niet volledig afgesloten bent van de wereld om je heen. Door het toevoegen van Augmented reality onderdelen wordt er een extra dimensie gecreëerd. Dit zorgt er voor dat de beleving en interactie zodanig vergroot dat het een enorme impact heeft op de optimalisatie van je bedrijfsprocessen.

Smart2IT ontwikkelt zakelijke software toepassingen op basis van deze nieuwe technologie die u als bedrijf in staat stelt om toegankelijk, eenvoudig en doelgericht Augmented Reality in te zetten.

Maak nu jouw eigen

Augmented Reality app

Je eigen Augmented Reality app maakt het mogelijk om jouw 3D modellen tot leven te brengen in de echte wereld. Zonder marker, waardoor modellen vrij te plaatsen zijn. Daarmee geef je een realistische weergave van hoe jouw 3D modellen er in het echt uit komen te zien. Zodoende creëer je bij klanten een unieke beleving die niet snel vergeten wordt.

  • Je eigen AR app in jouw huisstijl.
  • Publicatie voor de iPhone en iPad.
  • Jouw virtuele 3D modellen komen tot leven in de echte wereld. 

Benieuwd naar hoe dit eruit ziet? Neem een kijkje in de AR app van Innobrix! Hierin wordt Augmented Reality toegepast om consumenten alvast hun nieuwbouwwoning te laten zien op locatie.
Download de AR app van innobrix hier:

AUGMENTED REALITY EN DE

MOGELIJKHEDEN

Marketing activiteiten

Wanneer je Augmented Reality toepast op marketing uitingen kun je je product of boodschap meer tot leven laten komen. Dit kan door middel van een 3D object of animatie. Bovendien creëer je door middel van Posters, flyers, websites, promotievideo’s, advertenties, verpakkingen etc. een unieke beleving die niet snel vergeten wordt.

Sales ondersteuning

Geef je sales een boost wanneer je jouw klanten een product in 3D kunt laten zien. Dit kan in real-time en daarnaast kunnen zij het ook direct configureren. Een 3D model dat direct aan te passen is aan de wensen van de klant (verschillende opties, etc.). Vervolgens kan het product ook bekeken worden op de plek waar het product uiteindelijk komt te staan. Oftewel; buiten de showroom, winkel, kantoor. Kortom dit zorgt ervoor dat je sales niet alleen een grotere impact achterlaat bij de klant, maar ook sneller verloopt. Je product komt tot leven.

Training en opleiding

Augmented Reality is uitermate geschikt voor trainings- en opleidingsdoeleinden. Denk alleen al aan de theoretische informatie dat gevisualiseerd kan worden. Evenals beschrijvingen die aan objecten kunnen worden toegevoegd en bepaalde situaties die gesimuleerd kunnen worden. Dure trainingsapparatuur is niet langer nodig en personeel kan getraind worden op eigen locatie. Zodoende bespaar je kostbare reistijd door ze niet naar een bepaalde locatie te laten afreizen. Daarnaast zorgt AR voor een interactieve en krachtige beleving waardoor trainingsdoeleinden veel beter onthouden worden.

Research & development

Gebruik van AR tijdens research and development kent vele voordelen. Zo kan een 3D model geanalyseerd en aangepast worden zonder eerst prototypes te moeten bouwen. Daarbij kunnen analyses uitgevoerd worden met een overzichtelijke weergave van data op meerdere schermen in je gezichtsveld. Daardoor wordt trail and error een sneller en makkelijker proces.

Augmented reality

Projecten

PELLIKAAN AR app

Pellikaan gebruikt de nieuwste technologieën bij het ontwerpen van utiliteitsbouw in 3D. Met de AR app kunnen ze hun ontwerpen visualiseren in Augmented Reality. Zoals ook het familiebad in Mölln. Als gevolg van de app kunnen zijn de 3D ontwerpen nog beter bekijken. Hierdoor krijg je een betere beleving bij het ontwerp. De Pellikaan AR app is eenvoudig te downloaden op tablet en smartphone en is ook te bekijken in een VR bril. Ofwel Augmented Reality en Virtual Reality gecombineerd.

Download en open de AR app, scan de marker en bekijk het gebouw in 3D van alle kanten. Open het dak en je kunt de binnenkant van het ontwerp ook bekijken.

Nijhuis bouw AR App

Nijhuis Bouw zet de nieuwste technologieën in om de ontwerpen van nieuwbouw woningen te presenteren. Een AR app maakt hier onderdeel vanuit om woningen in 3D te visualiseren. Kortom, dit geeft een veel beter beeld van de woningen dan traditionele platte tekeningen. Hierdoor krijgen potentiële woningkopers een krachtige beleving van hun toekomstige nieuwe woning.

Scan de traditionele plattegrond van de woning met de Nijhuis Bouw AR app op je smartphone of tablet. Hierdoor zal het 3D ontwerp van de nieuwbouw woning zal verschijnen. Deze is van alle kanten te bekijken.

Pulastic AR app

De Pulastic AR app gebruikt Augmented Reality technologie om de kleuren van sportvloeren te visualiseren. Hiermee wordt de standaard kleurenwaaier verrijkt met virtuele beelden van de vloerkleuren. Door de kleur op de kleurenwaaier te scannen verschijnen in de AR app afbeeldingen van verschillende vloeren in de geselecteerde kleur. Zodoende kun je deze in Virtual Reality bekijken. Hierdoor krijg je een beter beeld van de kleur, de toepassingen en het materiaal dan bij geprinte brochures en/of flyers.

Maak indruk met de

Hololens

De Hololens van Microsoft gaat verder dan een VR headset. Het combineert Virtual Reality beelden met de echte wereld om je heen. Een vorm van Augmented Reality technologie die ook wel Mixed Reality genoemd wordt. Voordeel; Je kunt een digitaal
object bekijken in de fysieke werkelijkheid.

Wij ontwikkelen toepassingen voor het gebruik van de Hololens. Ontwerpen worden gevisualiseerd in een interactief 3D model die in elke ruimte te plaatsen is en van alle kanten te bekijken. Interesse in het toepassen van de mogelijkheden van de Hololens voor je organisatie? Neem contact met ons op en wij helpen graag.

De Hololens van Microsoft gaat verder dan een VR headset. Het combineert Virtual Reality beelden met de echte wereld om je heen. Een vorm van Augmented Reality technologie die ook wel Mixed Reality genoemd wordt. Voordeel; Je kunt een digitaal
object bekijken in de fysieke werkelijkheid.

Wij ontwikkelen toepassingen voor het gebruik van de Hololens. Ontwerpen worden gevisualiseerd in een interactief 3D model die in elke ruimte te plaatsen is en van alle kanten te bekijken. Interesse in het toepassen van de mogelijkheden van de Hololens voor je organisatie? Neem contact met ons op en wij helpen graag.

 

 

 

 

 

Neem

Contact op

Onze SAAS oplossing stelt je in staat om tegen een relatief lage investering al gebruik te maken van de Augmented Reality technologie. Neem vrijblijvend contact met ons op zodat wij de mogelijkheden met jou kunnen bespreken. Uiteraard zullen wij eventuele vragen beantwoorden en je verder adviseren over het inzetten van Augmented Reality.

Virtual Reality, Augmented Reality
en 3D visualisatie software